Kalender

Furesø Museer planlægger løbende oplægsaftener, rundvisninger og udstillinger. Du kan læse mere om de kommende arrangementer her eller på vores facebookside.

Sagntur i Farum Landsby

Søndag d. 14 oktober 2018

Søndag d. 14. oktober kl. 10-11 kan du tage på Sagntur i Farum Landsby med Furesø Museer. På turen hører du om alle de spændende og spøjse sagn, der knytter sig til Farum Landsby mens vi går rundt i det hyggelige gamle kvarter omkring Farum Kirke. Der vil både være lindorme, helheste, lygtemænd, drager og trolde og når vi er færdige med turen vil du måske have et helt nyt syn på Farum Landsby.

Turen er rettet mod børn fra 6 år og deres voksne, men voksne uden børn og folk med barnevogn er også meget velkomne. Det er kort og godt for alle, der kunne have lyst til at gå en spændende tur i Farum Landsby i det forhåbentlig smukke efterårsvejr.

Turen varer ca. en time og starter kl. 10 ved det gamle Majtræ i Farum.

Mødested: Majtræspladsen ved Farum Hovedgade 82, der hvor Farum Hovedgade møder Kålundsvej. 3520 Farum.
Det er gratis at deltage og man tilmelder sig til Lise Milan på tlf. 72 16 53 61 eller på mail limn@furesoe.dk.

Læs mere

Museumsjagt på Mosegaarden

Søndag d. 14 oktober 2018

-

Søndag d. 21 oktober 2018

På Mosegaarden i Værløse kan du i uge 42 tage på museumsjagt inde i museets permanente udstilling. Inde på museet tager du en folder, og så kan du give dig i kast med forskellige spørgsmål der skal besvares. Spørgsmålene tager dig gennem Furesøs mange, spændende historier og mysterier. Når du er færdig kan du aflevere folderen og være med i konkurrencen om en præmie. Vinderen trækkes i uge 43 og kontaktes direkte.

Sted: Mosegaarde, Skovgårds Alle 37, 3500 Værløse.

Åbningstider: Tirsdag- fredag kl. 11-16, søndag kl. 13-16.

Læs mere

Efterårsferie på Mosegaarden – Kartoffeltryk og kludedukker

Tirsdag d. 16 oktober 2018

-

Onsdag d. 17 oktober 2018

Kom til “kartoffelferie” i efterårsferien og lav kartoffeltryk, kludedukker og andre efterårsaktiviteter. Det foregår på Mosegaarden i Værløse tirsdag d. 16. og onsdag d. 17. oktober fra kl. 10-14.

I gamle dage var efterårsferien forbeholdt en ting: Kartofler. I 1899 blev det nemlig besluttet at alle børn skulle have fri fra skole i uge 42, så de kunne hjælpe til i markerne med at hive de små, men næringsrige kartofler op af jorden. Der var altså ikke meget ferie over den såkaldte ”kartoffelferie” som uge 42 blev kaldt.

På Furesø Museer hylder vi den lille, men vigtige knold med at invitere til kartoffeltryk på Mosegaarden tirsdag og onsdag i uge 42. Du kan blandt andet lave kartoffeltryk på hvidt lærred eller på en hvid t-shirt som selv medbringes, eller prøve at lave en fin kludedukke ud af uld og gamle stofrester. Skulle du have mod på det, kan du gå på jagt i kartoflens historie inde i museets udstilling.
Aktiviteterne er for hele familien og det er gratis at deltage.

Hvor: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse,
Hvornår: Tirsdag d. 16. oktober og onsdag d. 17. oktober, begge dage fra kl. 10-14.

Læs mere