Kalender

Særudstilling: ”Fund og fortid i Furesø”

Mandag d. 6 april 2020

I samarbejde med Arkæologigruppen under Værløse Historiske Forening vises nogle af de mange spændende arkæo- logiske fund, der er gjort i Furesø Kommune.
Sted: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse

Læs mere

Debat: Samtaler om hverdagsreligion

Tirsdag d. 21 april 2020

Immigrantmuseet og Indvandrerhistorisk Selskab præsenterer Er religion en privatsag? Hvordan udøves den, hvad er de praktiske muligheder, og hvad betyder omgivelsernes reaktioner? Spørgsmålene er mange – svarene er udfordrende. Ph.d. og lektor v. Institut for Kultur og Samfund – Afdelingen for Religionsvidenskab ved Aarhus Universitet, Marie Vejrup lægger op til aftenen og besvarer spørgsmål fra publikum. Mødet arrangeres i samarbejde med Vestegnens Sprogcenter. Efter mødet er der fællesspisning i Farum Kulturhus café. Hold øje med Immigrantmuseets Facebook og hjemmeside i det nye år for detaljer og tilmelding.
Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej

Læs mere

Særudstilling: “En ulden affære”

Fredag d. 1 maj 2020

Fåret er det ældste husdyr, vi kender. Det er et nyttedyr, der år efter år giver både tøj på kroppen og mad på bordet. Dyrene var en essentiel del af hverdagen på landet, også i sproget, hvor fåret både karakteriseres som blidt, ubegavet eller som familiens sorte får. Udstillingen fokuserer på fårets kulturhistoriske betydning og på de mange produkter, der kommer fra fåret.
Sted: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse.
Kl: 14.00

Læs mere

Forårstur i Nørreskoven

Søndag d. 3 maj 2020

I samarbejde med Furesø Museer tilbyder Natur & Historie en frisk vandring i den smukke Nørreskov; undervejs kan du bl.a. høre om skovens spændende dysser og gravhøje fra stenalderen, om historien bag ”Von Langens Plantage” og revolutionen i de danske skoves drift og udseende fra 1760’erne og frem, om krig, svenskebøge og flådeege samt om Caspars Dam og dambruget, der skulle sikre friske ferskvandsfisk til kongens hof. Rundvisere: Ditte Stolz (arkæolog), Jon Voss (historiker, museumsinspektør).
Pris: Voksne kr. 80, børn u. 18 år gratis. Betaling m. kontanter eller MobilePay. Tilmelding ikke nødvendig
Sted: P-pladsen ved Fiskebæk Naturskole.
Kl: 14.00 varighed 2 timer

Læs mere

Søndagsfortælling: ”Om uld”

Søndag d. 17 maj 2020

Med udgangspunkt i furesøegnens historie fortæller Conny Lausten om, hvordan man gennem tiden har arbejdet med fremstilling af uldprodukter.
Sted: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse.
Kl: 14.00

Læs mere

For børn ”Sommerferie som i gamle dage på Mosegaarden”

Tirsdag d. 30 juni 2020

Leg gamle lege, skriv med pen og blæk, besøg den gamle skolestue, lav en kludedukke, gå på jagt på museet og meget andet. Det er gratis og alle er velkommen.
Sted: Mose- gaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse.
Kl: 10-14.00

Læs mere