Død og Begravet – enden på en rejse

Ny særudstilling på Immigrantmuseet åbner den 4. september

Udstillingen tager udgangspunkt i fire udvalgte kirkegårde i København. Kirkegårde er nemlig fulde af historier om mennesker – også mennesker, der er indvandret til Danmark. Begravelsesritualer er en kulturel prisme, hvor igennem man kan belyse indvandrergruppers integrering i dansk kulturhistorie. Foruden naturligvis at fortælle spændende historier om det enkelte menneske.

”Vores kirkegårde er fulde af historier om mennesker. Om folk, der er kommet til Danmark. Hvordan kom de hertil? Hvorfor kom de hertil? Indvandring er jo ikke nogen ny ting. På kirkegårdene finder vi det sidste vidnesbyrd om deres liv i Danmark. En sten. En bestemt kirkegård. En beliggenhed på kirkegården. Vidnesbyrdene er skrevet i sten. Og de står der stadigvæk. Så kirkegårdenes historie det er også indvandringshistorie,” slår Anders Thorkilsen fast.

Anders Thorkilsen er museumsinspektør på Immigrantmuseet.

Disse historier og flere til kan opleves på udstillingen for der er tendenser og trends indenfor begravelsesskikke. Der er mange måder at sige ”et sidste farvel” på og selvom det kan virke både trist og måske også uhyggeligt, så er udstillingen også 400 års indvandringshistorie, bare fortalt på en ny, vedkommende og anderledes måde.