Kalender

Søndag den 27. Jan kl. 14

Søndagsfortællinger. ”Gadekærshuset og dets beboere”. Gadekærshuset, der lå på Bymidten i LlVærløse, er genopført ved Mosegaarden, og udgravninger af husets gulv fortæller om brande og om livet i huset. Museumsinspektør Morten Mortensen viser rundt i huset og fortæller om dets historie. Gratis adgang.

Tirsdag den 12. Feb- Fredag den 15. Feb + Søndag den 17. Feb

For børn. Museumsjagt på Mosegaarden. Tag familien under armen og kast dig ud i en jagt på gode svar på svære spørgsmål. Svarer du rigtigt på alle spørgsmål, er du med i lodtrækningen om en fin præmie. Vinderen trækkes i uge 8.

Søndag den 17. Feb Kl. 14

Søndagsfortællinger. ”Nips og snurrepiber”. På 1. sal på Mosegaarden findes en del nips fra tidligere tider. Det meste går man lige forbi, men mange ting har en sjov og spændende historie, som Conny Nielsen vil fortælle om. Gratis adgang.

Søndag den 3. Marts kl.13-16

For børn. Fastelavn på Mosegaarden. Kom og hjælp os med at kåre dette års kattekonge og kattedronning. Med tøndeslagning, fastelavnsværksted og faste¬lavnsboller. Alle er velkomne med eller uden udklædning. Gratis adgang. Ingen tilmelding.

Søndag den 24. Marts kl.14

Søndagsfortællinger. “Drabet på tre modstandsmænd i Nørreskoven”. John Mynderup fortæller historien om de tre modstandsmænd, der natten mellem den 14. og 15. april 1945 blev henrettet ved skud i Nørreskoven.

Fredag den 29. Marts

“Fra gårdmandssøn til landskendt forfatter”. Udstilling om forfattteren Knud Hjortø, født på Hjortøgård i Kirke Værløse. Udstillingen markerer 150-året for hans fødsel. Gratis adgang.

 

Søndag den 19. Maj kl.14

Søndagsfortællinger. “Den gamle brandsprøjtes fortællinger”. Tove Jensen fortæller om brandsprøjten på museets permanente udstilling og løfter sløret for de historier, der knytter sig til den.

Søndag den 7.Juli kl.11-12

Sagntur – Lindorme, helheste og en nar der narrer en konge

Søndag d. 7. juli kan du komme med på spændende byvandring i Farum Landsby, hvor du vil høre sagn og myter fra området. Farum er nemlig spækket til randen med gamle sagn om både lindorme, trolde, heltemodige helte og drager. På byvandringen får du et indblik i nogle af alle de mystiske væsener der måske/måske ikke har levet i området i gamle dage. Hvem ved, måske kan man stadig finde spor efter dem den dag i dag. Sagnturen er rettet mod børn fra 7 år og deres voksne, men alle er velkommen. Turen tager ca. en time og foregår på gåben.
Turen er gratis men med tilmelding på limn@furesoe.dk.
Vil man tilmelde sig pr. telefon skal det ske på nummeret 72 16 53 61 senest fredag d. 5. kl. 16.
Hvornår: Søndag d. 7. juli kl. 11-12
Hvor: Farum Landsby. Vi mødes og slutter ved det gamle Majtræ ved Farum Hovedgade, lige hvor Farum Hovedgade og Kålundsvej 1A mødes. Parkering muligt ved Akacietorvet.

Onsdag den 3.Juli-Fredag den 5.Juli kl.10-14

Barn som i gamle dage

Den 3., 4. og 5. juli kan du besøge Mosegaarden i Værløse og prøve kræfter med livet som dengang dine tipoldeforældre var børn. Der vil være mulighed for at lege med gamle legeredskaber, lave en kludedukke, bære vandspande med et gammeldags åg, og hvis sommerferien allerede føles lidt lang, kan du besøge museets gamle skolestue og skrive med pen og blæk. Museets udstillinger har selvfølgelig også åbent og derinde kan du gå på opdagelse i Furesøs spændende historie og løse spørgsmål undervejs.
Arrangementet er åbent for alle børn og deres voksne, og det er ganske gratis. Daginstitutioner er også meget velkomne.
Hvornår: Den 3., 4. og 5. juli fra kl. 10-14.
Hvor: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse

 

Sidste dag den 29. Sep

Særudstilling. ”Fund og fortid i Furesø”. I anledning af at museet i Værløse og Værløse Historiske Forening i 2018 fyldte 70 år, vises nogle af de mange arkæologiske fund, der er gjort i Furesø Kommune. Gratis adgang.