Kalender

Søndag den 27. Jan kl. 14

Søndagsfortællinger. ”Gadekærshuset og dets beboere”. Gadekærshuset, der lå på Bymidten i LlVærløse, er genopført ved Mosegaarden, og udgravninger af husets gulv fortæller om brande og om livet i huset. Museumsinspektør Morten Mortensen viser rundt i huset og fortæller om dets historie. Gratis adgang.

Tirsdag den 12. Feb- Fredag den 15. Feb + Søndag den 17. Feb

For børn. Museumsjagt på Mosegaarden. Tag familien under armen og kast dig ud i en jagt på gode svar på svære spørgsmål. Svarer du rigtigt på alle spørgsmål, er du med i lodtrækningen om en fin præmie. Vinderen trækkes i uge 8.

Søndag den 17. Feb Kl. 14

Søndagsfortællinger. ”Nips og snurrepiber”. På 1. sal på Mosegaarden findes en del nips fra tidligere tider. Det meste går man lige forbi, men mange ting har en sjov og spændende historie, som Conny Nielsen vil fortælle om. Gratis adgang.

Søndag den 3. Marts kl.13-16

For børn. Fastelavn på Mosegaarden. Kom og hjælp os med at kåre dette års kattekonge og kattedronning. Med tøndeslagning, fastelavnsværksted og faste¬lavnsboller. Alle er velkomne med eller uden udklædning. Gratis adgang. Ingen tilmelding.

Søndag den 24. Marts kl.14

Søndagsfortællinger. “Drabet på tre modstandsmænd i Nørreskoven”. John Mynderup fortæller historien om de tre modstandsmænd, der natten mellem den 14. og 15. april 1945 blev henrettet ved skud i Nørreskoven.

Fredag den 29. Marts

“Fra gårdmandssøn til landskendt forfatter”. Udstilling om forfattteren Knud Hjortø, født på Hjortøgård i Kirke Værløse. Udstillingen markerer 150-året for hans fødsel. Gratis adgang.

 

Søndag den 19. Maj kl.14

Søndagsfortællinger. “Den gamle brandsprøjtes fortællinger”. Tove Jensen fortæller om brandsprøjten på museets permanente udstilling og løfter sløret for de historier, der knytter sig til den.

Søndag den 7.Juli kl.11-12

For børn. Sagntur i Farum Landsby for børn og børnefamilier.
Tilmelding til museerne@furesoe.dk eller telefon 72 35 61 00.
Mødested: Majtræspladsen, hvor Farum Hovedgade møder Kålundsvej

Onsdag den 3.Juli-Fredag den 5.Juli kl.10-14

For børn. Sommerferie på Mosegaarden. Leg gamle lege, besøg den gamle skolestue, lav en kludedukke og meget andet. Alle er velkommen.
Ingen tilmelding.

 

Sidste dag den 29. Sep

Særudstilling. ”Fund og fortid i Furesø”. I anledning af at museet i Værløse og Værløse Historiske Forening i 2018 fyldte 70 år, vises nogle af de mange arkæologiske fund, der er gjort i Furesø Kommune. Gratis adgang.