”Hvad siger fortiden? – Arkæologiske perler fra Nordsjælland”

Fotoudstillingen Hvad siger fortiden? præsenterer nogle af Nordsjællands betydeligste arkæologiske genstande, som alle har unikke historier. Tilsammen skaber de en fortælling om en spændende fortid i Nordsjælland. En del af disse fund stammer fra Furesø Kommunes område.

Fundene er imponerende og vil i mange tilfælde blot være smukke at se på, fordi de er spektakulære eller har finurlige detaljer. Udstillingen giver, foruden de smukke fotos, baggrundsviden, så fundene sættes ind i den rette kontekst og åbner for fortællingen.

Genstandenes skønhed, skrøbelighed og historie er blevet levendegjort i et samarbejde mellem den arkæologiske tolkning og fotografens linse. Udstillingen skal begejstre og forundre, og vi håber, at du får en følelse af, at fortiden har talt til dig – og at den siger dig noget.

Udstillingen er blevet til i samarbejde mellem Furesø Museer og Museum Nordsjælland. Fotograf Phillip Nørgaard og Nationalmuseet har taget billederne.”

Udstillingen kan se i Værløse Bymidte (ud for Bymidten 82) fra d. 10. til d. 30. maj.

 

Guldfingerring fra Gurre fra midddelalderen. Foto: Foto: Phillip Nørgaard
Sølv hårnål, Værløse, ca. 1700 år gammel. Del af meget velhavende kvindegrav, almindeligvis kendt som Alugods grav. Foto: Phillip Nørgaard
Guldspænde fra Hillerød fra vikingetiden. Foto: Foto: Phillip Nørgaard