Kalender

Særudstilling: ”En ulden affære”

Søndag d. 6 september 2020

-

Mandag d. 28 september 2020

Fåret er det ældste husdyr, vi kender. Det er et nyttedyr, der giver både tøj på kroppen og mad på bordet. Selvom svineproduktion forlængst har overhalet fåret i landbruget, vidner mange sproglige udtryk og talemåder om en tid, hvor dyret var en meget vigtig del af hverdagen på landet. Udstillingen stiller skarpt på fårets kulturhistoriske betydning og de mange produkter, der kommer fra fåret. Gratis adgang.

Læs mere

Særudstilling: “Værløsemalerne”

Torsdag d. 24 september 2020

I begyndelsen af 1900-tallet slog de tre kunstmalere, Rud Jacobsen, Edvard Sarvig og Hans Knudsen sig ned i Værløse. De malede i egnen omkring Værløse, Slagslunde, Ganløse Ore og Hestetang, men blev kendt som værløsemalerne. Deres stil var primært naturalistisk, og de forsøgte at skildre naturen og menneskene på Værløseegnen nøgternt og usentimentalt. Gratis adgang.

 

Læs mere

Efterårstur i Store Hareskov

Søndag d. 4 oktober 2020

I samarbejde med Furesø Museer tilbyder Natur & Historie en frisk vandring i Store Hareskov. På turen sætter vi fokus på den spektakulære og voldsomme parforcejagt, der blev drevet her og flere andre steder i Nordsjælland, og som stadig i dag sætter sit præg på skovene. Vi fortæller også om langdyssen ved Sandskredshus og områdets rige oldtidshistorie, samt om den spændende historie bag de forskellige spor fra svenskekrigene rundt omkring i Store Hareskov.
Rundvisere: Ditte Stolz (arkæolog), Jon Voss (historiker, museums-inspektør).
Pris: Voksne kr. 80, børn u. 18 år gratis. Betaling m. kontanter eller MobilePay
Sted: Vi mødes på Hareskov Station
Kl: 13.30 varighed 2 timer
Tilmelding: naturoghistorie@yahoo.com

Max antal deltagere (med forebehold for COVID-19 situationen).

Læs mere

Søndagsfortælling: ”Værløsemalerne”

Søndag d. 11 oktober 2020

Niels Bødker Thomsen fortæller om de tre Værløsemalere, Rud Jacobsen, Edvard Sarvig og Hans Knudsen. Med udgangspunkt i deres udstillede malerier vil han berette om deres liv og kunstneriske virke. Gratis adgang.

Læs mere

Søndagsfortælling: ”Om uld”

Søndag d. 8 november 2020

Med udgangspunkt i særudstillingen “En ulden affære” vil Conny Lausten fortælle om, hvordan man historisk har arbejdet med uld, også på furesøegnen.

Gratis adgang. kl. 14

Læs mere

For børn: “Nisserundvisning for børn og barnlige sjæle”

Søndag d. 6 december 2020

Hvad er nissen egentlig for en størrelse? Tag med på en rundvisning, hvor du får et større kendskab til nisser, både de søde, de drillesyge og de ondskabsfulde. Arrangementet er i forbindelse med den årlige julecafe, hvor Værløseegnens Historiske Forening er vært. Der bydes på gløgg og lækre kager, samt gode julegaveideer.
kl. 13 – 16.

Læs mere