Kalender

Nytårstur i Store Hareskov

Søndag d. 26 januar 2020

I samarbejde med Furesø Museer tilbyder Natur & Historie en frisk vandring i Store Hareskov. På turen sætter vi fokus på den spektakulære og voldsomme parforcejagt, der blev drevet her og flere andre steder i Nordsjælland, og som stadig i dag sætter sit præg på skovene. Vi fortæller også om langdyssen ved Sandskredshus og områdets rige oldtidshistorie, samt om den spændende historie bag de forskellige spor fra svenskekrigene rundt omkring i Store Hareskov.
Rundvisere: Ditte Stolz (arkæolog), Jon Voss (historiker, museums-inspektør). Pris: Voksne kr. 80, børn u. 18 år gratis. Betaling m. kontanter eller MobilePay. Tilmelding ikke nødvendig
Sted: Vi mødes på Hareskov Station.
Kl: 13.30 varighed 2 timer

Læs mere

Teater: ”Ikke uden min mor”

Tirsdag d. 28 januar 2020

”Ikke uden min mor. Gruppen Teatergrad gæster Farum Kulturhus. I forestillingen “Ikke uden min mor” vender og drejer de mor-datterrollen og forholdet mellem dem. På scenen fortælles om kvindelivet på tværs af generationer og kulturer. Billetter af kr. 100 kan købes på Farum Kulturhus hjemmeside eller i Kulturbutikken i Kulturhuset. Læs mere her https://billetto.dk/e/ikke-uden-min-mor-billetter-398238. Arrangør: Furesø Bibliotek, Farum Kulturhus og Immigrantmuseet.
Sted: Farum Kulturhus, Teatersalen, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum
Kl: 19.00

Læs mere

Udstillingsåbning af ”Sikherne i Danmark”

Lørdag d. 1 februar 2020

Sikhernes migrationshistorie er både lang og kompliceret. I slutningen af 1960’erne dukkede de første sikher op i Danmark som arbejdsmigranter, sidenhen ankom både flygtninge og familiesammenførte. Immigrantmuseet sætter i det nye år fokus på Sikh-samfundets historiske rødder, religiøse livsanskuelse og danske forbindelse. Udstillingen er blevet til i tæt samarbejde med Øst Punjab Kultur- forening, Sikh Ungdom og det danske Sikh samfund.
Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum
Kl: 15.00

Læs mere

For børn: ”Pak din kuffert”

Tirsdag d. 11 februar 2020

”Pak din kuffert”. Oplev rejsen til Danmark med wienerbarnet Alfreds øjne. Gå på opdagelse i Danmarks indvandringshistorie med museets hyggelige opgaver og prøv kræfter med at pakke en kuffert med det absolut mest nødvendige. Alder fra: 6 år.
Sted: Immigrantmuseet, Kulturhuset, Stavnsholtvej 3, 3530 Farum
Kl: 10-16.00

Læs mere

Søndagsfortælling: ” Om vore skove”

Søndag d. 16 februar 2020

Niels Bødker Thomsen fortæller om skovene på vores egn med fokus på betydningsfulde personer som skovridder Caspar Lintner, Ejnar Laumann Jørgensen og overjægermester Johan Georg von Langen.
Sted: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse.
Kl: 14.00

Læs mere

Særudstilling: ”Knud Hjortø – forfatternes forfatter fra Kirke Værløse”

Søndag d. 16 februar 2020

Særudstilling: ”Knud Hjortø – forfatternes forfatter fra Kirke Værløse”. Udstilling om forfatteren Knud Hjortø, født på Hjortøgård i Kirke Værløse. Udstillingen markerer 150-året for hans fødsel.
Sted: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse.

Læs mere

For børn: ”Slå katten af tønden”

Søndag d. 23 februar 2020

Hør mere om festen på fastelavnsværkstedet. Tøndeslagning starter kl. 13.
Det er gratis og alle er velkommen, både med eller uden udklædning.
Sted: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse
Kl: 13-16.00

Læs mere

Foredrag: ”Drømmen om Amerika – den danske udvandring til USA”

Onsdag d. 26 februar 2020

Ved idéhistoriker Christian Friis. Første foredrag stiller skarpt på årsagerne til den danske udlængsel, der fra 1860 og frem til 1. Verdenskrig resulterede i, at 10 procent af den danske befolkning udvandrede.
Tilmelding senest 19. februar. Entre kr. 150. Oplys nr. DO1112 på telefon 70 20 65 74.
Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum.
Kl: 18.30

Læs mere

Debat: Medborgerskab – at blive dansk(er)

Tirsdag d. 3 marts 2020

Immigrantmuseet og Indvandrerhistorisk Selskab præsenterer. Medborgerskabet er et af de mest omdiskuterede begreber i indvandrerdebatten i disse år. Mange ved, hvad det er, men findes der en entydig facitliste? Vi stiller skarpt på medborgerskabet, når medlemmer af Rådet for Etniske Minoriteter udspørger og diskuterer med publikum.
Ingen tilmelding, men pladser efter ”først-til-mølle” princip.
Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum
Kl: 19-21.00

Læs mere

Foredrag: ”Californien og den amerikanske drøm”

Onsdag d. 4 marts 2020

Ved idéhistorisker Christian Friis. Siden udbruddet af guldfeberen i 1849 har Californien mere end nogen anden stat repræsenteret USA som mulighedernes land. Staten forbindes med en af de stærkest amerikanske idéer, den amerikanske drøm. Det er fortællingen om Gold- en Gate og Hollywood, om Silicon Valley, førerløse biler og verdens tech-giganter.
Tilmelding senest 26. februar. Entre kr. 150. Oplys nr. DO1113 på telefon 70 20 65 74.
Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum
Kl: 18.30

Læs mere

Særudstilling: ”Fund og fortid i Furesø”

Mandag d. 6 april 2020

I samarbejde med Arkæologigruppen under Værløse Historiske Forening vises nogle af de mange spændende arkæo- logiske fund, der er gjort i Furesø Kommune.
Sted: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse

Læs mere

Debat: Samtaler om hverdagsreligion

Tirsdag d. 21 april 2020

Immigrantmuseet og Indvandrerhistorisk Selskab præsenterer Er religion en privatsag? Hvordan udøves den, hvad er de praktiske muligheder, og hvad betyder omgivelsernes reaktioner? Spørgsmålene er mange – svarene er udfordrende. Ph.d. og lektor v. Institut for Kultur og Samfund – Afdelingen for Religionsvidenskab ved Aarhus Universitet, Marie Vejrup lægger op til aftenen og besvarer spørgsmål fra publikum. Mødet arrangeres i samarbejde med Vestegnens Sprogcenter. Efter mødet er der fællesspisning i Farum Kulturhus café. Hold øje med Immigrantmuseets Facebook og hjemmeside i det nye år for detaljer og tilmelding.
Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej

Læs mere

Særudstilling: “En ulden affære”

Fredag d. 1 maj 2020

Fåret er det ældste husdyr, vi kender. Det er et nyttedyr, der år efter år giver både tøj på kroppen og mad på bordet. Dyrene var en essentiel del af hverdagen på landet, også i sproget, hvor fåret både karakteriseres som blidt, ubegavet eller som familiens sorte får. Udstillingen fokuserer på fårets kulturhistoriske betydning og på de mange produkter, der kommer fra fåret.
Sted: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse.
Kl: 14.00

Læs mere

Forårstur i Nørreskoven

Søndag d. 3 maj 2020

I samarbejde med Furesø Museer tilbyder Natur & Historie en frisk vandring i den smukke Nørreskov; undervejs kan du bl.a. høre om skovens spændende dysser og gravhøje fra stenalderen, om historien bag ”Von Langens Plantage” og revolutionen i de danske skoves drift og udseende fra 1760’erne og frem, om krig, svenskebøge og flådeege samt om Caspars Dam og dambruget, der skulle sikre friske ferskvandsfisk til kongens hof. Rundvisere: Ditte Stolz (arkæolog), Jon Voss (historiker, museumsinspektør).
Pris: Voksne kr. 80, børn u. 18 år gratis. Betaling m. kontanter eller MobilePay. Tilmelding ikke nødvendig
Sted: P-pladsen ved Fiskebæk Naturskole.
Kl: 14.00 varighed 2 timer

Læs mere

Søndagsfortælling: ”Om uld”

Søndag d. 17 maj 2020

Med udgangspunkt i furesøegnens historie fortæller Conny Lausten om, hvordan man gennem tiden har arbejdet med fremstilling af uldprodukter.
Sted: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse.
Kl: 14.00

Læs mere

For børn ”Sommerferie som i gamle dage på Mosegaarden”

Tirsdag d. 30 juni 2020

Leg gamle lege, skriv med pen og blæk, besøg den gamle skolestue, lav en kludedukke, gå på jagt på museet og meget andet. Det er gratis og alle er velkommen.
Sted: Mose- gaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse.
Kl: 10-14.00

Læs mere