Kalender

Særudstilling: ”En ulden affære”

Søndag d. 6 september 2020

-

Søndag d. 30 januar 2022

Fåret er det ældste husdyr, vi kender. Det er et nyttedyr, der giver både tøj på kroppen og mad på bordet. Selvom svineproduktion forlængst har overhalet fåret i landbruget, vidner mange sproglige udtryk og talemåder om en tid, hvor dyret var en meget vigtig del af hverdagen på landet. Udstillingen stiller skarpt på fårets kulturhistoriske betydning og de mange produkter, der kommer fra fåret. Gratis adgang.

Læs mere

Særudstilling: “Værløsemalerne”

Torsdag d. 24 september 2020

-

Søndag d. 30 januar 2022

I begyndelsen af 1900-tallet slog de tre kunstmalere, Rud Jacobsen, Edvard Sarvig og Hans Knudsen sig ned i Værløse. De malede i egnen omkring Værløse, Slagslunde, Ganløse Ore og Hestetang, men blev kendt som værløsemalerne. Deres stil var primært naturalistisk, og de forsøgte at skildre naturen og menneskene på Værløseegnen nøgternt og usentimentalt. Gratis adgang.

 

Læs mere

Søndagsfortælling: “Om uld”

Søndag d. 24 oktober 2021

Med udgangspunkt i særudstillingen “En ulden affære” vil Conny Lausten fortælle om, hvordan man historisk har arbejdet med uld, også på Furesøegnen.

Gratis adgang.

Sted: Mosegaarden, Skovgårds Alle 37, 3500 Værløse kl. 14.00

Læs mere

Søndagsfortælling

Søndag d. 14 november 2021

Dagligt liv i bondehjemmet for 200 år siden. Med udgangspunkt i eksempler på almueting fortæller Erni Lundberg om, hvordan man i høj grad lavede alting selv, og hvordan det åbne ildsted var den universelle varmekilde til madlavning, opvarmning og andre gøremål.

Gratis adgang.

Sted: Mosegaarden, Skovgårds Alle 37, 3500 Værløse kl. 14.00

Læs mere

Nisserundvisning for børn og barnlige sjæle

Søndag d. 28 november 2021

Hvad er nissen egentlig for en størrelse? Tag med på en rundvisning, hvor du får et større kendskab til nisser, både de søde, de drillesyge og de ondskabsfulde. Arrangementet er i forbindelse med den årlige julecafe, hvor Værløseegnens Historiske Forening er vært. Der bydes på gløgg og lækre kager samt gode julegaveideer.

Sted: Mosegaarden, Skovgårds Alle 37, 3500 Værløse kl. 13.00-16.00

Læs mere

Søndagfortælling

Søndag d. 12 december 2021

Gadekærshuset og dets flytning fra Bymidten. Tove Jensen fortæller om, hvordan Gadekærshuset blev nedtaget sten for sten for senere at blive genopført bag Mosegården. Arbejdet var tilligemed en arkæologisk undersøgelse.

Gratis adgang.

Sted: Mosegaarden, Skovgårds Alle 37, 3500 Værløse kl.14.00

Læs mere