Kalender

Søndagsfortælling: ”Om uld”

Søndag d. 17 maj 2020

NY DATO FØLGER

Med udgangspunkt i furesøegnens historie fortæller Conny Lausten om, hvordan man gennem tiden har arbejdet med fremstilling af uldprodukter.
Sted: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse.
Kl: 14.00

Læs mere

For børn ”Sommerferie som i gamle dage på Mosegaarden”

Tirsdag d. 30 juni 2020

NY DATO FØLGER

Leg gamle lege, skriv med pen og blæk, besøg den gamle skolestue, lav en kludedukke, gå på jagt på museet og meget andet. Det er gratis og alle er velkommen.
Sted: Mose- gaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse.
Kl: 10-14.00

Læs mere

Efterårstur i Nørreskoven

Søndag d. 23 august 2020

I samarbejde med Furesø Museer tilbyder Natur & Historie en frisk vandring i den smukke Nørreskov; undervejs kan du bl.a. høre om skovens spændende dysser og gravhøje fra stenalderen, om historien bag ”Von Langens Plantage” og revolutionen i de danske skoves drift og udseende fra 1760’erne og frem, om krig, svenskebøge og flådeege samt om Caspars Dam og dambruget, der skulle sikre friske ferskvandsfisk til kongens hof. Rundvisere: Ditte Stolz (arkæolog), Jon Voss (historiker, museumsinspektør).
Pris: Voksne kr. 80, børn u. 18 år gratis. Betaling m. kontanter eller MobilePay. Tilmelding ikke nødvendig
Sted: P-pladsen ved Fiskebæk Naturskole.
Kl: 14.00 varighed 2 timer

Læs mere

Efterårstur i Store Hareskov

Søndag d. 4 oktober 2020

I samarbejde med Furesø Museer tilbyder Natur & Historie en frisk vandring i Store Hareskov. På turen sætter vi fokus på den spektakulære og voldsomme parforcejagt, der blev drevet her og flere andre steder i Nordsjælland, og som stadig i dag sætter sit præg på skovene. Vi fortæller også om langdyssen ved Sandskredshus og områdets rige oldtidshistorie, samt om den spændende historie bag de forskellige spor fra svenskekrigene rundt omkring i Store Hareskov.
Rundvisere: Ditte Stolz (arkæolog), Jon Voss (historiker, museums-inspektør). Pris: Voksne kr. 80, børn u. 18 år gratis. Betaling m. kontanter eller MobilePay. Tilmelding ikke nødvendig
Sted: Vi mødes på Hareskov Station.
Kl: 13.30 varighed 2 timer

Læs mere