Tilbud om skoletjeneste – Dagtilbud

Barneliv i Stavnsholt

Besøg Cornelen og prøv kræfter med livet som barn i gamle dage på Købmandsgården Cornelen.
Forløbet starter hjemme på institutionen hvor børnene lærer en sang om pligter og barneliv i gamle dage. Bagefter besøger de Købmandsgården Cornelen, og skal lave alle de ting de har lært om i sangen. De skal blandt andet løbe ærinder, børste en ged, feje trapper og sætte varer på plads. Alt sammen i samarbejde med købmandsdatteren Solveig og Karlen Otto. Forløbet er et samarbejde mellem Furesø Museer,,  Furesø Musikskole og Farum Skolelandbrug.
Sted: Købmandsgården Cornelen, Stavnsholtsvej, 3520 Farum

Målgruppe: 4-6 årige

Varighed: Forløbet er delt over to dage. En del hjemme på institutionen, hvor børnene lærer sange og fagter. Der undervises de er en musiklærer, der kommer ud på institutionen. Det tager ca. en time, og kan placeres når de passer jer. Den anden del er selve museumsbesøget på Cornelen. Museumsbesøget tager ca. en time.

Booking via: museerne@furesoe.dk eller telefon 72 35 61 00

Tyren i det røde hav – og andre gamle lege

“Tyren i det Røde Hav” og “Stik skomagerens øje ud” var tidligere populære lege på landet. I museumshaven lærer børnene lege fra da deres tiptipoldeforældre var børn. Det kræver både balance, mod, kræfter, samarbejde og snilde. lærer om, hvordan det var at være barn dengang, hvor børn på landet selv lavede legetøj af det, de fandt på gårdene. De laver også selv et stykke legetøj.
Sted: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse

Målgruppe: 4-6 årige

Varighed: 60 minutter

Booking via: museerne@furesoe.dk eller telefon 72 35 61 00

Sagn og sokkerdukker

Lindorme, en drage der vogter en skat og en datter med magisk hår er bare et lille udpluk af sagnfigurerne fra Furesø-området. På Mosegaarden hører børnene de lokale dramatiske fortællinger og leger lindorme-tagfat. Bagefter laver vi sokkedukker ud fra et af sagnene i det hyggelige gamle Gadekærshus.
Sted: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse

Målgruppe: 4-6 år

Varighed: 60 minutter

Booking via: museerne@furesoe.dk eller telefon 72 35 61 00