Kalender

Sansevandring på Furesøegnen: Værløse

Torsdag d. 18 juli 2024

Har du nogensinde tænkt over, hvordan Furesøegnen dufter eller lyder?

I løbet af 2024 ser Furesø Museer nærmere på, hvilke dufte og lyde vi finder på Furesøegnen. Og du kan være med til at sætte dit præg på lokalhistorien! Kom med på en guidet sansevandring i Værløse torsdag den 18. juli.

Vi mødes kl. 13.00 ved Varmings skulptur ’Kone i døren’ ved Værløse Station og går i samlet flok gennem forskellige bymiljøer. Vi slutter sammesteds. Turen er omkring 4 kilometer lang og tager et par timer at gå. Vi går i et let til moderat tempo – afhængig af, hvilke dufte og lyde vi støder på undervejs.

På turen får alle deltagere udleveret kuglepenne og journaler, hvor der kan noteres sanseindtryk undervejs. De færdige journaler bruger museet efterfølgende som historisk dokumentation og til at lave lydlandskaber i samarbejde med studerende fra Rytmisk Musikkonservatorium.

Tag bedsteforældre, børn, venner, kæledyr og andre i hånden og med ud i den friske luft. Arrangementet er gratis, men der er begrænset antal pladser. Tilmelding til ebj1@furesoe.dk.

Vi glæder os til at udforske lokalhistorien med jer!

Indsatsen er en del af #voreshistorie

Læs mere

Åben workshop: Stoftryk/broderi v. Henriette Rolf Larsen og Jeanne Vilhelmsen

Lørdag d. 27 juli 2024

Tid: Lørdag den 27. juli kl. 11.00-14.00
Sted: Immigrantmuseet, Kulturtorvet 12, 3520 Farum

Immigrantmuseet afholder i løbet af sommeren og efteråret en række gratis workshops, hvor kvinder med forskellige kulturelle baggrunde mødes over deres fælles interesse for håndarbejde. Kom og brug din lørdags i godt selskab. Til hver workshop møder vi en ny oplægsholder, der fortæller om håndarbejdsteknikker. Denne lørdag skal vi kigge nærmere på starter vi et nyt fællesprojekt med billedtæppe op, og vi arbejder derfor med stoftryk og broderi.

Projektet er støttet af Sportgoodsfonden.

Læs mere

Åben workshop: Brocher med collagebroderi v. Lisbeth Degn

Lørdag d. 31 august 2024

Tid: Lørdag den 31. august kl. 11.00-14.00
Sted: Immigrantmuseet, Kulturtorvet 12, 3520 Farum

Immigrantmuseet afholder i løbet af sommeren og efteråret en række gratis workshops, hvor kvinder med forskellige kulturelle baggrunde mødes over deres fælles interesse for håndarbejde. Kom og brug din lørdags i godt selskab. Til hver workshop møder vi en ny oplægsholder, der fortæller om håndarbejdsteknikker. Denne lørdag skal vi kigge nærmere på brocher med collagebroderi sammen med Lisbeth Degn.

Projektet er støttet af Sportgoodsfonden.

Læs mere

Åben workshop: Papirblomster for Verdens Fredsdag v. Stine Elle

Lørdag d. 21 september 2024

Tid: Lørdag den 21. september kl. 11.00-14.00
Sted: Immigrantmuseet, Kulturtorvet 12, 3520 Farum

Immigrantmuseet afholder i løbet af sommeren og efteråret en række gratis workshops, hvor kvinder med forskellige kulturelle baggrunde mødes over deres fælles interesse for håndarbejde. Kom og brug din lørdags i godt selskab. Til hver workshop møder vi en ny oplægsholder, der fortæller om håndarbejdsteknikker. Denne lørdag skal laver vi papirblomster i forbindelse med Verdens Fredsdag. Papirblomsterne samler vi til ét værk til slut.

Projektet er støttet af Sportgoodsfonden.

Læs mere

Samtale: Leonard Cohen – en jødisk kunstner eller en kunstnerisk jøde

Torsdag d. 10 oktober 2024

Tid: Torsdag den 10. oktober 2024 kl. 19.00
Sted: Farum Bibliotek, Kulturtorvet 12, 3520 Farum
Billetter: 30 kr. på www.furbib.dk

To fans i samtale. Man skal ikke lede længe efter jødiske temaer i Leonard Cohens musik og lyrik. Over en karriere, der strakte sig over seks årtier, var det jødiske konstant til stede. Men var det jødiske bare en baggrundsmusik for alle de andre temaer i Cohens univers? Eller skal Leonard Cohen specifikt forstås som en jødisk kunstner?

I anledning af 90-året for Leonard Cohens fødsel taler forfatter, ph.d. Neal Ashley Conrad og redaktør for Jødisk Orientering Michael Rachlin – begge Cohen-fans gennem årtier – om det jødiske i Cohens univers.

Foto: Holger Damgaard. Det Kgl. Bibliotek.

Arrangementet er en del af indsatsen Indtryk – Aftryk – Udtryk mellem Immigrantmuseet, Furesø Bibliotekerne og Dansk Jødisk Museum om dansk-jødisk liv, kultur og historie.

Læs mere

Åben workshop: Væv på pap v. Vibeke Lindhardt

Lørdag d. 26 oktober 2024

Tid: Lørdag den 26. oktober kl. 11.00-14.00
Sted: Immigrantmuseet, Kulturtorvet 12, 3520 Farum

Immigrantmuseet afholder i løbet af sommeren og efteråret en række gratis workshops, hvor kvinder med forskellige kulturelle baggrunde mødes over deres fælles interesse for håndarbejde. Kom og brug din lørdags i godt selskab. Til hver workshop møder vi en ny oplægsholder, der fortæller om håndarbejdsteknikker. Denne lørdag skal vi væve på pap sammen med Vibeke Lindhardt.

Projektet er støttet af Sportgoodsfonden.

Læs mere

Samtale: ‘Har du set min far?’ – Flemming Møldrup fortæller sin familiehistorie

Mandag d. 28 oktober 2024

Tid: Mandag den 28. oktober kl. 19.00
Sted: Farum Bibliotek, Kulturtorvet 12, 3520 Farum
Billetter: 30 kr. på www.furbib.dk

TV-vært og forfatter Flemming Møldrup, som vi kender fra TV-programmerne ‘Kender du typen?’ og ‘Vild med bøger’ fortæller om at dykke ned i sin fars jødiske familiehistorie og skrive en bog om sin far. Og dermed opdage sig selv, og det man er skabt af.

Bogen hedder ‘Har du set min far?’ og udkommer i foråret 2024. Til arrangementet er Flemming Møldrup i samtale med museumschef Cathrine Kyø Hermansen.

Foto: Holger Damgaard. Det Kgl. Bibliotek.

Arrangementet er en del af indsatsen Indtryk – Aftryk – Udtryk mellem Immigrantmuseet, Furesø Bibliotekerne og Dansk Jødisk Museum om dansk-jødisk liv, kultur og historie.

Læs mere

Åben workshop: Strik af garnrester v. Frejas Knit

Lørdag d. 16 november 2024

Tid: Lørdag den 16. november kl. 11.00-14.00
Sted: Immigrantmuseet, Kulturtorvet 12, 3520 Farum

Immigrantmuseet afholder i løbet af sommeren og efteråret en række gratis workshops, hvor kvinder med forskellige kulturelle baggrunde mødes over deres fælles interesse for håndarbejde. Kom og brug din lørdags i godt selskab. Til hver workshop møder vi en ny oplægsholder, der fortæller om håndarbejdsteknikker. Denne lørdag skal lave strik af garnrester sammen med Frejas Knit.

Projektet er støttet af Sportgoodsfonden.

Læs mere

Åben workshop: Spind dit eget garn af garnrester v. Lotte Denckert

Lørdag d. 7 december 2024

Tid: Lørdag den 7. december kl. 11.00-14.00
Sted: Immigrantmuseet, Kulturtorvet 12, 3520 Farum

Immigrantmuseet afholder i løbet af sommeren og efteråret en række gratis workshops, hvor kvinder med forskellige kulturelle baggrunde mødes over deres fælles interesse for håndarbejde. Kom og brug din lørdags i godt selskab. Til hver workshop møder vi en ny oplægsholder, der fortæller om håndarbejdsteknikker. Denne lørdag skal vi spinde vores eget garn af garnrester sammen med Lotte Denckert.

Projektet er støttet af Sportgoodsfonden.

Læs mere