Tilbud om skoletjeneste – Mellemtrin

For klasser på mellemtrinnet tilbyder vi skoletjenesteforløb, hvor der bliver sat fokus på både gammel og nyere historie.

 

Almueskolen

Fadervor, spanskrør og skammekrogen var en del af skolegangen i almueskolen i landsbyer som Værløse og Farum i slutningen af 1800-tallet. På museet oplever eleverne en mini-skoledag i en landsbyskole, hvor de bl.a. bliver undervist i datidens vigtigste fag såsom kristendom, matematik og skråskrift af skolens strenge frøken Jensen.

Som forberedelse til forløbet kan man downloade undervisningsmateriale og lærervejledning her.

Målgruppe: 1. - 6. klasse

Varighed: 75 minutter

Booking via: museerne@furesoe.dk

Sagntur – Lindorme, helheste og lygtemænd

Lindorme, drager der vogter skatte og en pige med magisk hår er bare nogle af sagnfigurerne fra Furesø-området. På byvandringen i Farum Landsby kommer eleverne med til bl.a. byens majtræ, kirken, den gamle smedje og Farum Sø, hvortil der er knyttet dramatiske sagn om skabninger som lindorme, drager, helheste og Kong Valdemars hofnar, Klaus Nar.

Imens eleverne kommer rundt i landsbyen og hører om de spændende sagn, får eleverne også viden om folketro, sagn som genre og historiske spor, der kan fortælle om fortiden.

Målgruppe: 1. - 4. klasse

Varighed: 60 minutter

Booking via: museerne@furesoe.dk

Købmandsliv på Cornelen

På købmandsgården Cornelen kan eleverne stifte bekendtskab med købmandslivet i starten af 1900-tallet. Hvilken rolle spillede købmanden i lokalsamfundet? Hvor kom varerne fra? Og hvad kan man egentlig få for en krone? I forløbet bliver både elevernes historiske og matematiske evner sat i spil, når de skal undersøge den gamle købmandsbutik.

Målgruppe: 2. - 4. klasse

Varighed: 60 minutter

Booking via: museerne@furesoe.dk

På sporet af historien – Kulturstafet

Hvert år inden sommerferien bliver 5. klasserne i Furesø Kommune tilbudt en kulturhistorisk vandring i lokalområdet, hvor de kommer rundt til spændende historiske spor.

Kulturstafetten bliver afholdt kort tid inden sommerferien.

Kontakt Furesø Museer for mere information om årets kulturstafet i Nørreskoven.

Målgruppe: 5. klasse

Påskeæg og æggefarve

Hvorfor farver vi æg til påske? Og hvad handler påsken egentlig om? I påsketiden kan eleverne besøge Mosegaarden og lære om nogle af de forskellige påsketraditioner der fandtes i gamle dage og hvorfor vi fejrer påske. De skal selvfølgelig også selv farve påskeæg med naturlige ingredienser som man kan finde i sit køkken. Hvilken farve mon løgskaller, kål og kaffegrums giver? Og hvordan får man dem skinnende blanke? Når eleverne har hørt om påsken og farvet påskeæg, så leger vi gamle påskelege med æggene.
Varighed: Ca. 1,5 time
Hvornår: Forløbet er gratis og udbydes uge 14 og 15 i hverdagene mellem kl. 9-15.
Målgruppe: 1.-5. klasse, men man må gerne henvende sig med andre alderstrin også.
Booking: Man booker via museerne@furesoe.dk eller på tlf. 72 35 61 00 i tidsrummet 08.30-14.30.

 

 

En ulden affære – fra får til tøj

Fra d. 1. maj kan man på Mosegaarden i Værløse se udstillingen ”En ulden affære”, der handler om fårets og uldens betydning gennem tiden. I forløbet ”En ulden affære –fra får til tøj” vil eleverne både høre om fårets og uldens betydning for vores liv, mærke på forskelligt fåreuld, prøve at karte med gammeldags karter, farve garn med plantefarve og til sidst, lave et lille armbånd af uldgarn som de selvfølgelig må tage med hjem. Forløbet kommer til at sætte fokus på det store arbejde man tidligere lagde i at producere selv små stykker tøj, og hvordan man, frem for at smide det væk når det gik i stykker, reparerede og genbrugte lige til sidste uldtråd knækkede.
Fra 4. maj—september

Sted: Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse.

Varighed: 90 minutter

Booking via: museerne@furesoe.dk eller på telefon 72 35 61 00.