Tilbud om skoletjeneste – Mellemtrin

For klasser på mellemtrinnet tilbyder vi skoletjenesteforløb, hvor der bliver sat fokus på både gammel og nyere historie.

 

Almueskolen

Fadervor, spanskrør og skammekrogen var en del af skolegangen i almueskolen i landsbyer som Værløse og Farum i slutningen af 1800-tallet. På museet oplever eleverne en mini-skoledag i en landsbyskole, hvor de bl.a. bliver undervist i datidens vigtigste fag såsom kristendom, matematik og skråskrift af skolens strenge frøken Jensen.

Som forberedelse til forløbet kan man downloade undervisningsmateriale og lærervejledning her.

Målgruppe: 1. - 6. klasse

Varighed: 75 minutter

Booking via: museerne@furesoe.dk

Sagntur – Lindorme, helheste og lygtemænd

Lindorme, drager der vogter skatte og en pige med magisk hår er bare nogle af sagnfigurerne fra Furesø-området. På byvandringen i Farum Landsby kommer eleverne med til bl.a. byens majtræ, kirken, den gamle smedje og Farum Sø, hvortil der er knyttet dramatiske sagn om skabninger som lindorme, drager, helheste og Kong Valdemars hofnar, Klaus Nar.

Imens eleverne kommer rundt i landsbyen og hører om de spændende sagn, får eleverne også viden om folketro, sagn som genre og historiske spor, der kan fortælle om fortiden.

Målgruppe: 1. - 4. klasse

Varighed: 60 minutter

Booking via: museerne@furesoe.dk

Købmandsliv på Cornelen

På købmandsgården Cornelen kan eleverne stifte bekendtskab med købmandslivet i starten af 1900-tallet. Hvilken rolle spillede købmanden i lokalsamfundet? Hvor kom varerne fra? Og hvad kan man egentlig få for en krone? I forløbet bliver både elevernes historiske og matematiske evner sat i spil, når de skal undersøge den gamle købmandsbutik.

Målgruppe: 2. - 4. klasse

Varighed: 60 minutter

Booking via: museerne@furesoe.dk

På sporet af historien – Kulturstafet

Hvert år inden sommerferien bliver 5. klasserne i Furesø Kommune tilbudt en kulturhistorisk vandring i lokalområdet, hvor de kommer rundt til spændende historiske spor.

Kulturstafetten bliver afholdt kort tid inden sommerferien.

Kontakt Furesø Museer for mere information om årets kulturstafet i Nørreskoven.

Målgruppe: 5. klasse