Nyheder/presse

Apr 11, 2014:
Kategori: Presse

Genfærd på Værløsegård - ny læsebog udkommer d. 23. april 2014

En bog om hvide damer, hovedskaller, stejlende heste og en hestevogn, der forsvandt. Der er gys og gru til kommunens 2. klasse børn.

Den uhyggelige bog er nummer 9 i den serie, som Furesø Museer og skole¬forvaltningen i Furesø kommune udgiver sammen. Serien retter sig mod elever i 2. kl. og er koblet op på Verdens Bogdag, som UNICEF markerer hvert år d. 23. april. Projektet har til formål at styrke elevernes læselyst på et tidspunkt, hvor de fleste elever har knækket læsekoden, samt at styrke den lokale identitet og  give historisk viden.
Handlingen i den lille bog tager afsæt i en lokal begivenhed. Hvert barn i 2. klasse får bogen til ejendom, og desuden trykkes der et klassesæt til hvert skolebibliotek, således at børn i kommende 2. klasser også kan læse bogen. Der meldes fra skolebibliotekerne om stor interesse for netop disse bøger.
Til bogen er der et forord til forældre og lærere, undervisningsforslag samt beskrivelse af en tur i lokalområdet, der knytter an til begivenheden.

Årets bog hedder Genfærd på Værløsegård og bygger på nogle skrækfyldte erindringer om genfærd på gården skrevet af Ebba Tramp Launby, der blev født 1885 på Værløsegård. På det tidspunkt lå gårdens bygninger på det område, der i dag er Thorsmosen. Stuehuset blev revet ned i 1972.
Bogens turforslag følger så nogenlunde skellet ind til Værløsegårds markareal. Den begynder i Bymidten – i den oprindelige landsbykerne – og slutter ligeledes på Bymidten ved det sted, hvor Værløsegård lå, før den efter en brand, der i 1794 lagde store dele af landsbyen øde, flyttede ud på sine marker.  Turen er på godt 3 km.

D. 23. og 24. april vil bogens forfatter sammen med kommunens udviklingskonsulent drage rundt på skolerne og uddele bogen til børnene.